Bericht Politiezone BoDuKaP

PERSBERICHT BoDuKaP

30-08-2019

Snelheidscontroles in schoolomgevingen

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur, een moment waarop veel kinderen zich opnieuw in het verkeer begeven. Omdat iedereen terug moet wennen aan het drukkere verkeer tijdens de eerste schooldagen, is het risico op ongevallen dan groter. In schoolomgevingen is er een grote aanwezigheid van zowel voetgangers, fietsers, bromfietsers als automobilisten, daarom is 30km/u op deze plaatsen de maximaal aanvaardbare snelheid voor de veiligheid van iedereen. Om deze reden zal de lokale politie BoDuKaP tijdens de maand september intensieve snelheidscontroles uitvoeren in schoolomgevingen waar de maximum toegelaten snelheid 30 km/u is. Met deze actie willen zij de verkeersleefbaarheid in de schoolomgevingen verhogen.

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Ouders kunnen onder meer vooraf samen de veiligste weg uitstippelen en deze route met hun kinderen oefenen. Wanneer jongeren met de fiets naar school gaan, zorg er dan voor dat de fietsen in orde zijn en laat de fietsers de juiste uitrusting dragen zoals een fietshelm en een fluorescerend hesje. Ouders die hun kind met de wagen naar school brengen, dienen de wagen enkel te parkeren waar is toegelaten. Parkeer bijvoorbeeld op een zekere afstand van de school en begeleid daarna de kinderen te voet tot aan de school. Ten slotte is het enorm belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven en de verkeersregels te respecteren.

Meer tips kan u lezen in de gemeentebladen die tijdens de zomervakantie bedeeld werden en via de sociale media van de lokale politie BoDuKaP.

www.lokalepolitie.be/bodukap

www.facebook.com/pzbodukap