Deelname voorronde OO-techniekspektakel/ STEM-olympiade

Lien, Thijs, Emile, Jules, Robbe, Daan, Anna en Julie van het vijfde en zesde leerjaar hebben op 29 november deelgenomen aan de voorronde van de Stem-olympiade.

In de klas moesten ze opdrachten maken voor een escape-room. Daarvoor moesten ze allerlei proeven doen, moesten ze allerlei dingen opzoeken over encryptie en codes,… . Tijdens de voorronde moesten ze hun escape-opdrachten voorstellen aan een jury en moesten ze ook vertellen wat ze daarvoor allemaal hadden opgezocht d.m.v. een activiteitenposter.
De jury vond beide thema ’s die onze teams gebruikten origineel, ze hadden technieken toegepast die ze hadden geleerd tijdens de proeven en het opzoekingswerk en ook de activiteitenposters vielen bij de jury in de smaak. Goed zo!

In het tweede deel moesten de leerlingen zelf opdrachten van een escaperoom oplossen. Twee teams uit de voorronde slaagden erin om de opdrachten op te lossen. Team 1 van Beerzel (Lien, Thijs, Emile en Julie) was er daar één van. Het andere winnende team was net iets sneller en mocht daarom naar de landenfinale.
Ook het team van Jules, Daan, Anna en Robbe hadden de opdrachten bijna opgelost. Zij waren net buiten de tijd.

Proficiat allemaal voor jullie inzet, jullie durf en jullie originaliteit. Wij zijn fier op jullie!

Over de opdrachten in de escaperoom kunnen we nog niet veel zeggen. De klasgenoten van de kinderen en de juffen mogen binnenkort namelijk ook de escaperooms van hun klasgenoten proberen en verkennen. Daarom is dit nog TOPSECRET!