Oproep Politie voor start nieuw schooljaar!

Beste ouders,

Het huidige schooljaar is nog niet ten einde of wij denken al aan het volgende. De start van het nieuwe schooljaar valt traditioneel samen met de start van het inkorten van de dagen. Het wordt ’s morgens later licht  en ’s avonds vroeger donker. Helaas is het net op die momenten dat onze schoolkinderen de verplaatsing maken van en naar school. Helaas, omdat donker ook betekent: minder zichtbaar. En laat verkeersveiligheid nu net één van de prioriteiten van de politie zijn…

Daarom heeft onze politiezone (BoDuKaP) een ludieke en hopelijk efficiënte actie bedacht. We willen alle schoolgaande kinderen (d.w.z. deze tot en met de eerste graad van het middelbaar onderwijs) oproepen om vanaf de eerste schooldag zichtbaar naar school te komen en dit goede voorbeeld te tonen aan iedereen!

Wat moet je doen?

• Kom goed zichtbaar naar school (met je fietshelm, je fluohesje, enz.)
  • Leg dit vast op foto met je gsm
  • Post deze foto op de sociale media van je politiezone (verdere uitleg volgt hierover)
  • De meest originele inzendingen per politiezone, krijgen een heel leuke prijs:

Meet & Greet met enkele acteurs van ‘De Buurtpolitie’

De actie loopt tot de eerste week van oktober. De Meet & Greet volgt enkele weken later.