Sneeuwklassen verslag: donderdag, vrijdag en zaterdag

Donderdag, 21 februari 2019

Donderdagmorgen om half 7 stond de bus al klaar.  Goed op tijd dachten wij, we gaan er vlug zijn.  Maar niets was minder waar.  Na dertien uur, heel flink op de bus te hebben gezeten, kwamen we eindelijk in Stanzach aan.

De kookouders zorgden bij aankomst voor een lekkere spaghetti, waarvan we helemaal opkikkerden.  Daarna was het hoog tijd om onze bedden op te maken en te gaan slapen…  Oef!

Auf wienerschnitzel!!

 

Vrijdag, 22 februari 2019

Na een lekker ontbijt gingen we Stanzach verkennen a.d.h.v. een wandelzoektocht, die de winnaars een lekker zakje snoep opleverde.

Tijdens deze wandeltocht mochten we ook even in de diepe sneeuw spelen.  Sommige kinderen zaten zelfs eventjes vast met hun sneeuwlaarzen en moesten geholpen worden.

Na de middag zijn we met de bus naar het pittoreske dorpje Holzgau gereden om een keertje over de indrukwekkende hangbrug te wandelen.  Deze was wel op een duizelingwekkende hoogte van 110 meter en wel 200 meter lang.

Enkel de durvers onder ons (lees de kinderen!!!), waagden het om over deze brug te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Na het plunderen van het lokale souvenirwinkeltje reden we met de bus terug naar de Zilvermeeuw.

Aangezien we morgen onze eerste skilessen hebben, gingen we om zeven uur bij Jeka onze skischoenen passen…

Als afsluiter van deze gevulde dag, luisterden we nog naar een mooi verhaal voor we gingen slapen…

Auf wiederschnitzel!

 

Zaterdag, 23 februari 2019

Vandaag was het een extra feestelijke dag.  Ella was jarig en dat hebben we samen gevierd met chocolademelk en Almdudler, ballonnen en slingers…  Ella trakteerde met lekkere M&M’s en wij zongen voor haar een verjaardagsliedje in het Duits.

Toen was het tijd voor onze eerste skiles!  Dat was echt “kei plezant”!  Eerst moesten we onze skilaarzen en een helm aandoen, daarna wandelden we naar de skipiste.  Na wat uitleg over ons skimateriaal, kwamen de monitoren ons halen om te skiën.

In de namiddag reden we naar de Jöchelspitze.  Met de stoeltjeslift gingen we deze prachtige, zonovergoten berg op.  Boven was de wind wel erg koud, maar het uitzicht was prachtig.  Daar hebben we ons uitgeleefd in de sneeuw.

Als afsluiter van deze feestelijke dag, kregen we frietjes met nuggets en een ijsje en konden we ook nog prijzen winnen met de pyjamabingo!

Auf skiërschnitzel!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.