Studiekeuze: Bezoek aan het St.-Lambertus & terugkomdag secundaire school

In het kader van onze lessen rond studiekeuze deden we deze week heel wat leuke dingen.

Op dinsdag brachten we een bezoek aan het atelier van het St.-Lambertus Instituut. We maakten er kennis met heel wat technische snufjes zoals de 3D-printer, de lasersnijmachine,… We mochten zelf aan de slag gaan met een vingerplooibank, verschillende boormachines, lijmpistolen enzovoort. Met een knap knutselwerk keerden we terug naar school. Bedankt aan alle chauffeurs om ons weg te brengen en op te halen.

Op woensdag kwamen onze zesdeklassers van vorig jaar (nu eerste middelbaar) terug met hun gevulde boekentassen. Ze toonden ons met welke cursussen ze werken, hoe ze te werk gaan en sommigen brachten zelfs hun ipad mee. We kregen leerlingen van het Heilig Hart College, SUI, Heilig Hart van Berlaar en Hagelstein over de vloer. Nadien kregen we nog de kans om heel wat vragen te stellen.