Bosklassen, dag twee

De eerste nacht in onze nieuw bedden verliep zonder problemen. Rond halfacht stonden de juffen aan onze deur, tijd om op te staan. Hier en daar nog wat kleine oogjes, maar tegen acht uur zat iedereen aangekleed aan de ontbijttafel. We genoten van een stevig ontbijt en maakten ineens ons eigen lunchpakket. Daarna was het tijd om onze wandelschoenen aan te trekken. Op het programma vandaag: een stevige wandelzoektocht in en rond St. Vith en een les survivaltechnieken in het bos. Het zesde leerjaar begon met de wandelzoektocht. We wandelden naar het centrum van de stad, daar begon de wandeltocht. Gewapend met een kaart en enkele foto’s, trokken we op pad. We wandelden bijna 7 km door de stad, velden, bossen en omliggende dorpen. Een stevige wandeltocht die alles samen zo’n twee uurtjes duurde. Terwijl het zesde leerjaar de wandelzoektocht deed, trok het vijfde de bossen in. Vergezeld door een echte kenner, bouwden we onze eigen hut in het bos. We leerden hoe we met de juiste takken een stevige basis konden maken voor onze boshut. Daarna bekleedden we onze bouwsels met mos, takken en schors zodat onze hutten ook waterdicht werden. Tijdens het bouwen lieten we ook onze creativiteit de vrije loop, iedereen bedacht een leuke strijdkreet en verzon een toneeltje. Na ongeveer een uur bouwen, moesten onze hutten de ultieme test ondergaan; waren ze stevig en waterdicht? Enkele moedige kinderen offerden zich op om dit te testen? Alle hutten bleven staan maar hier en daar kwam toch wat gedruppel door het dak. Niet erg, we hadden ons super geamuseerd en ondanks de lekken hier en daar, mochten onze hutten echt wel gezien worden. Na de middag was het aan het vijfde leerjaar om de wandelzoektocht te doen en haalden de zesdeklassers hun beste bouwkunsten boven tijdens het hutten bouwen.
Moe maar voldaan, trokken we tegen halfvijf terug naar de jeugdherberg. We kregen nog een boeiende uitleg over hoe je vuur kan maken en mochten dit ook zelf proberen. Ondertussen werd er een groot vuur aangestoken op het binnenplein van onze jeugdherberg. Wat deden we met dit vuur? Marshmallows roosteren natuurlijk :-).