CLB: uitstel medisch onderzoek en vaccinaties

Beste ouders,

Gezien de nieuwe richtlijnen rond het coronavirus willen wij u graag informeren over de geplande medische onderzoeken en vaccinaties.

Alle geplande medische onderzoeken op scholen en CLB’s worden afgelast van 16 maart 2020 tot en met 20 april 2020.

De uitgestelde medische onderzoeken kunnen we spijtig genoeg niet meer inhalen dit schooljaar.

Ook de vaccinaties worden uitgesteld tot en met 20 april.

Aangezien vaccinaties in vaste leerjaren gepland worden, vraagt de overheid het CLB om prioritair de vaccinaties zoveel mogelijk toch nog af te werken in de loop van de laatste maanden van dit schooljaar.

Hierbij is de vaccinatie tegen mazelen, bof en rodehond voor de leerlingen in het 5e leerjaar en voor leerlingen met het overeenkomstig geboortejaar (2009) heel belangrijk omwille van de noodzakelijke hoge vaccinatiegraad die beoogd wordt met deze tweede dosis.

Daarnaast moet ook de tweede dosis van de HPV-vaccinatie, Gardasil 9® in het eerste jaar secundair onderwijs en voor jongeren geboren in het jaar 2007 nog afgewerkt voor het einde van het schooljaar.

U zal tijdig informatie krijgen over het tijdstip dat we uw kind vaccineren.

Als er nog nieuwe richtlijnen komen, brengen we u opnieuw op de hoogte.

Pessie Van den Berg

CLB-directie