Hoe moet het nu verder na de paasvakantie?

Beste ouders,

De voorbije dagen en ook volgende week nog hebben we vooral eerder geziene leerstof herhaald.. Dit gebeurde via werkbundels en via onze nieuwe website van het eerste leerjaar.

Website eerste leerjaar

In de media hoorden we dat de maatregelen verlengd zijn tot 19 april en er een grote kans bestaat dat ze verder verlengd zullen worden tot 2 mei. Dat zou betekenen dat de scholen ook na de paasvakantie gesloten zouden blijven.

Om ervoor te zorgen dat de kinderen de  basisleerstof gezien hebben van het eerste leerjaar, zien we ons genoodzaakt van ook nieuwe leerstof via Bingel en  de website van het eerste aan te bieden.

Dit zal pas van start gaan de eerste week na de paasvakantie,

Dit tenzij de overheid beslist dat de scholen terug open gaan, dan wordt er gewoon terug les gegeven!

In de vorm van een schema zal je de lessen kunnen terugvinden, die moeten ingeoefend worden. Soms zal er verwezen worden naar instructiefilmpjes op Bingel. Die geven op de juiste manier weer hoe de kinderen de rekenopdrachten kunnen oplossen.

Er zullen in het schema ook linken staan naar lettervideo’s en naar audio-lezen.

Indien u hierover nog vragen heeft, mag u ons gerust contacteren via mail.

Ik heb er alle begrip voor dat niet alles altijd vlekkeloos zal verlopen. Het zijn voor iedereen verwarrende tijden, …

Geef die kapoenen van ons alvast een dikke knuffel!

Groetjes,

De juffen van het eerste leerjaar

caroline.peeters@basisschoolbeerzel.be

evelien.vanasch@basisschoolbeerzel.be