Info wegenwerken Mechelbaan N15

Twee kruispunten van Mechelbaan (N15) in Putte worden vanaf 23 september heringericht

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

Op maandag 23 september 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van twee kruispunten langs de Mechelbaan (N15) in Putte. De kruispunten worden veiliger gemaakt door onder meer fietsoversteken en afslagstroken aan te leggen. Tijdens de werken zijn de kruispunten onderbroken en wordt het verkeer omgeleid.

Met deze brief willen we u graag informeren over de aard van de werken en de tijdelijke hinder tijdens de periode van de werken.

Veiligere kruispunten met fietsoversteken 

Twee kruispunten langs de Mechelbaan in Putte worden volledig vernieuwd: het kruispunt met de Scherpstuklei en de Dokter Cornilstraat in Peulis en het kruispunt met de Bosstraat en de Jan de Cordesstraat in Beerzel. Op beide kruispunten worden oversteekplaatsen met middeneilanden aangelegd zodat fietsers veiliger de Mechelbaan kunnen oversteken. Daarnaast wordt in het midden van het kruispunt ook opstelruimte voorzien voor afslaand verkeer. Verder worden ook de bushaltes ter hoogte van de kruispunten iets opgeschoven en verhoogd aangelegd voor meer comfort bij het in- en uitstappen van de bus. Tot slot worden ook de rijweg en de fietspaden aan beide kruispunten vernieuwd.

Kruispunten op de schop vanaf 23 september

De werken aan beide kruispunten beginnen op maandag 23 september en zullen ongeveer twee maanden duren. De werken worden gelijktijdig uitgevoerd om de totale duurtijd zo kort mogelijk te houden. 

Aan beide kruispunten worden er voor de start van de werken enkele bomen gerooid. 

Omleidingen tijdens werken

Tijdens de werken zijn beide kruispunten volledig onderbroken voor alle verkeer. Er worden omleidingen voorzien:

  • Doorgaand verkeer tussen Mechelen en Heist-op-den-Berg volgt in beide richtingen een omleiding via de Berlaarbaan/Mechelbaan, Sander de Vosstraat en de Aarschotsebaan/Liersesteenweg (N10).
  • Verkeer komende van Mechelen richting Putte/Beerzel rijdt om via Onze-Lieve-Vrouw-Waver: R6, Berlaarbaan, Mechelbaan/Dijk/Molenstraat/Waversesteenweg, Lierbaan, Bredestraat, Kleinmannekenstraat.
  • Verkeer komende van Heist-op-den-Berg richting Putte rijdt om via de Liersesteenweg/Aartschotsebaan (N10) en de Houwstraat.
  • Zwaar vrachtverkeer (+3,5t) moet in beide richtingen een omleiding volgen over Lier via de R6, N14, N108, R16 en N10.
  • Fietsers worden ter hoogte van de kruispunten plaatselijk omgeleid  via de achterliggende straten. 

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds op eenvoudige wijze contacteren via het digitaal meldingsformulier: www.wegenenverkeer.be/contactformulier. 

Alle informatie over de werken kan u steeds terugvinden op de website van het agentschap via www.wegenenverkeer.be/putte.

AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. Alvast bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groeten,

Eva Van den Bossche

Afdelingshoofd,

Wegen en Verkeer Antwerpen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.