mondmaskerplicht voor het 5de en 6de leerjaar

Beste ouders

Zoals jullie ook vernomen hebben zijn de coronacijfers (weeral) aan het stijgen. Deze keer blijkt de stijging zeer goed merkbaar te zijn in het onderwijs. Daarom heeft het overlegcomité van de Vlaamse overheid beslist om de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar verplicht een mondmasker te laten dragen op school. In onze school dragen de meeste leerlingen van de 3de graad nu al een mondmasker. Toch wil ik iedereen erop wijzen dat het nu om een verplichting gaat, net zoals in het secundair onderwijs al langer het geval is. De leerlingen van de 3de graad brengen zelf een mondmasker mee maar uiteraard zal de school ook mondmaskers ter beschikking stellen van de leerlingen moest dit nodig zijn. De maatregel gaat vanaf vandaag in.

Laten we hopen dat, samen met de reeds geldende maatregelen, deze maatregel onze school kan vrijwaren van coronabesmettingen. Alvast bedankt aan iedereen voor de moed om vol te houden. Samen moeten we erdoor!

Met vriendelijke groeten

Meester Nick