Zeeklassen dag 2

Vandaag konden we wat uitslapen, want we moesten pas om 8.30u aan het ontbijt zitten. Een lekker buffet waar we van konden smullen en onze lichamen konden voorbereiden op een dag vol activiteiten. 

Deze voormiddag gingen we krabben vangen met onze gids, Dirk. We hadden geluk: 6B kon er 5 opvissen en 6A nog 2. De meeuwen lagen (vlogen) op de loer om onze vangst te verorberen. Onze gids vertelde vol passie over de krab, de zeemeeuw en de visdief. We leerden het verschil kennen tussen een mannetjes- en een vrouwtjeskrab. 

We genoten van een lekkere spaghetti bolognaise als lunch. Daarna eventje rust voor we aan onze tocht naar de haven vertrokken. Daar stond onze gids ons op te wachten aan het schip, de Mercator. Hij gaf ons ‘drillessen’ en leerde ons over het leven op het schip. We staken ook de havengeul over met een overzetboot. 

Daarna was het tijd om het zand en de zeelucht van ons af te spoelen onder de douche. We speelden nog een spelletje Bingo voor het avondeten. Deze keer stonden er frietjes met stoofvlees op het menu. Nadat onze buiken goed gevuld waren, konden we kiezen uit een spelletjesavond of nog een avondwandeling op de dijk.

Slaapwel!
De zeeklassers!

PS: Jammer genoeg, zijn er nog steeds technische problemen. Aan alle ouders van het zesde leerjaar, jullie kunnen de foto’s van vandaag in het map vinden dat we gedeeld hebben.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.