Welkom
in 6A

Wat leer je in onze klas?

 • Verder bouwen op de leerstof van het vijfde leerjaar en veel herhalen.
 • Studiekeuze: voorbereiding secundair onderwijs.
 • Binnenklasdifferentiatie
 • Bosklassen (om de twee jaar met de derde graad).
 • Leuke nevenactiviteiten: Pennenzakkenrock, M.E.G.A.-fuif, …
Mm Beerzel 2023 76

Hallo,
ik ben juf Freja.

In het zesde leerjaar voel ik me het meest thuis. Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen zich ook thuis voelen en graag naar school komen.
De zesdeklassers de overstap helpen maken naar het middelbaar is een spannende zoektocht. We proberen samen een weg te vinden om zelfstandiger te werken. De leerlingen krijgen hulp bij het plannen van hun lessen en taken. Ook gaan ze in de klas vaak individueel of in groep aan de slag waardoor ze echt zelf op zoek gaan naar de lesinhoud. Bij heel dit leerproces probeer ik hen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Benieuwd naar foto’s van onze klas? Die zijn er! Omwille van privacyredenen delen we deze alleen met de ouders van de klas.

 • Mm Beerzel 2023 27
  De leerlingen van het tweede en het vijfde leerjaar zijn ‘Leesmakkers’. De oudere leerling begeleidt de jongere leerling individueel bij het lezen. De tutors nemen verantwoordelijkheid over hun leesmakker en noteren wat ze hebben gelezen. Ter afwisseling spelen zij ook leuke taalspelletjes
  Leesmakkers
 • Mm Beerzel 2023 11 2
  Wij dragen graag ons steentje bij voor een propere buurt. Onze kinderen gaan zwerfvuil rapen voor een zwerfvuilvrije omgeving rondom de school. Ze leren composteren en sorteren. Onze lunch en tussendoortjes brengen wij mee in herbruikbare doosjes. De vuilniswagen komt op school en de leerlingen van het vierde leerjaar geven lesjes over afval aan de kleuters.
  Mooimakers en groene peters
 • Voorkant School1
  Ons nieuwe logo is tijdens het schoolfeest voorgesteld. Sommige hebben reeds gezien dat onze mooie "reclamezuil" geplaatst is aan de voorkant van onze school. Aan de andere kant zijn we trotse eigenaars van een heel groot logo dat op de muur is bevestigd.
  Meester Nick
 • Bingo 800x632
  Ons oudercomité zorgt voor financiële en logistieke ondersteuning bij ons op school. Ze organiseren verschillende leuke activiteiten zoals: Bingo, ontbijtmandenactie, ijsjes op de laatste schooldag,... Wat leuk dat deze mensen zich vrijwillig inzetten om onze school te ondersteunen.
  Een enthousiaste bingospeler!
 • 20230421 150126
  We klimmen en klauteren op ons speelkasteel! De grote glijbaan zet ons terug met onze voetjes op de grond.
  De spelende kinderen
Mm Beerzel 2023 66 (1)