Welkom
bij het zorgteam

Mm Beerzel 2023 51

Hallo,
wij zijn juf Britt en juf Heidi

Hallo, ik ben juf Britt.

Ik ben de zorgcoördinator van onze school. Samen met het zorgteam probeer ik om de extra noden van de kinderen en de leerkrachten op te vangen. Ik haal enorm veel voldoening uit het helpen en ondersteunen van kinderen. 

Een belangrijk onderdeel van mijn takenpakket bestaat uit heel veel gesprekken: kindgesprekken, oudergesprekken, zorgoverleg met het zorgteam en directie of het CLB. Tijdens deze gesprekken luisteren we naar alle partijen en proberen we hen te helpen.

Sinds enkele jaren begeleid ik ook de Plusklas. Hier ga ik met de leerlingen aan de slag met verschillende projecten. We maakten samen al een reisgids, hebben uitvinders onder de loep genomen en bouwden met kosteloos materiaal beroemde gebouwen na. Afgelopen schooljaar maakten we een eigen escape room. 

Deze verschillende taken maken mijn job heel interessant. Wat ik zelf super belangrijk vind is dat de kinderen zich goed voelen op onze school.

Hallo, ik ben juf Heidi en werk al sinds 2006 op onze school. 

In al die jaren heb ik al heel wat verschillende opdrachten gehad. Van zorgjuf en turnjuf, tot enkele jaren een klas van 3- en 4-jarigen en de voorbije 2 jaar de instapklas. Momenteel ben ik terug even zorgjuf.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen en fotografie. 

In mijn klasje:

 • Probeer ik iedereen zich goed en welkom te laten voelen.
 • Besteed ik veel aandacht aan zelfredzaamheid en zelfstandigheid. 
 • Durf ik al een keer de planning overhoop te gooien en in te gaan op de leermomenten die zich op die moment aanbieden. (Vb. plots begint het te sneeuwen dus jassen aan en naar buiten!)
 • Daag ik kinderen uit om zelf na te denken, vóór zomaar een antwoord op hun vragen te geven. 
 • Gaan we vaak naar buiten om daar te ontdekken.

 • Voorkant School1
  Ons nieuwe logo is tijdens het schoolfeest voorgesteld. Sommige hebben reeds gezien dat onze mooie "reclamezuil" geplaatst is aan de voorkant van onze school. Aan de andere kant zijn we trotse eigenaars van een heel groot logo dat op de muur is bevestigd.
  Meester Nick
 • 20230421 150126
  We klimmen en klauteren op ons speelkasteel! De grote glijbaan zet ons terug met onze voetjes op de grond.
  De spelende kinderen
 • Mm Beerzel 2023 27
  De leerlingen van het tweede en het vijfde leerjaar zijn ‘Leesmakkers’. De oudere leerling begeleidt de jongere leerling individueel bij het lezen. De tutors nemen verantwoordelijkheid over hun leesmakker en noteren wat ze hebben gelezen. Ter afwisseling spelen zij ook leuke taalspelletjes
  Leesmakkers
 • Bingo 800x632
  Ons oudercomité zorgt voor financiële en logistieke ondersteuning bij ons op school. Ze organiseren verschillende leuke activiteiten zoals: Bingo, ontbijtmandenactie, ijsjes op de laatste schooldag,... Wat leuk dat deze mensen zich vrijwillig inzetten om onze school te ondersteunen.
  Een enthousiaste bingospeler!
 • Mm Beerzel 2023 11 2
  Wij dragen graag ons steentje bij voor een propere buurt. Onze kinderen gaan zwerfvuil rapen voor een zwerfvuilvrije omgeving rondom de school. Ze leren composteren en sorteren. Onze lunch en tussendoortjes brengen wij mee in herbruikbare doosjes. De vuilniswagen komt op school en de leerlingen van het vierde leerjaar geven lesjes over afval aan de kleuters.
  Mooimakers en groene peters
Mm Beerzel 2023 66 (1)